|
Mapping by Agumon |
| Autor |
Wiadomość |
RATI

Preferowany:

Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 72 Skąd: Lubin
|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 00:43
|
|
|
|
Znowu wyjdzie, że ja to tylko narzekać potrafię xD Więc zacznę od filmiku z wnętrzem. Ogólnie poprawny mapping, nie mam zastrzeżeń, nie mam do czego się przyczepić tym razem ^^
Przejdę do pałacu. No cóż, przy projektowaniu wielopoziomowych struktur aż się prosi o wykorzystywanie SHIFTa i tu mi tego brakuje. Wielu zapomina, że ograniczanie się do autotilesów nie wystarczy do uzyskania dobrego efektu i tu z pomocą idzie klawisz SHIFT ;) Niestety widać, że mapy są robione na szybko (co oczywiście usprawiedliwia autora filmików, który przecież nie zamieści połgodzinnego tutka na youtube ^^). Nie mam nic przeciwko losowemu rozmieszczaniu poszczególnych elementów ale jeśli mamy do czynienia z pałacem to aż się prosi o jakieś przemyślane geometrycznie ogrody, ogólną harmonię na mapce, no chyba że jakiś niechluj dostał w spadku pałac i mu się nie chce utrzymać w jego otoczneniu porządku xD
Poza tym, powodzenia przy kolejnych tutkach, proponuję zamek i podziemia co bym mógł jeszcze trochę (jak zwykle) ponarzekać ^^ |
________________________ https://www.facebook.com/...122840511098876 - dołącz do grupy gry Magiczna Wieża[VX] na fb i śledź na bieżąco postęp prac nad projektem :P
 |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 07:57
|
|
|
|
| RATI napisał/a: | | no chyba że jakiś niechluj dostał w spadku pałac i mu się nie chce utrzymać w jego otoczneniu porządku xD |
Osoba, która dostaje pałace w spadku raczej nie zajmuje się osobiście ogrodami... ma od tego ludzi... a sam spadkobierca... cóż może nie stać go na architektów ogrodów I się nie dziwie, bo gnojki dużo sobie liczą na skalniaczek i dwie lilie orientalne
Co do filmików. I pomysł, i wykonanie bardzo dobre. Nie wiem, po co na siłę szukać rzeczy, do której można się przyczepić. Dla mnie jest okej. Tak trzymaj. Czekam na kolejne filmiki |

|
|
|
|
RATI

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 11:47
|
|
|
|
| Ayene, z tym spadkobiercą to był oczywiście żart ^^ Nie wnikam kto tam mieszka i ilu ma podwładnych. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to na co moim zdaniem trzeba zwrócić uwagę przy projektowaniu takiego czegoś jak pałac ;) Ja się wcale na siłę nie czepiam, ja po prostu jestem wyczulony na szczegóły ;) Ale już tak mam, bo u mnie mapka powstaje od pół godziny do 3 godzin, a zdarzały się też dłuższe posiedzenia żeby uzyskać zamierzony efekt ^^ Oczywiście zgadzam się, że pomysł i wykonanie filmików jest bardzo dobre, a moje czepialskie komentarze możecie ignorować. Mam jednak również nadzieję, że niektórzy wyciągną także z nich wnioski i potraktują je jako uzupełnienie do powyższych tutków ;) |
________________________ https://www.facebook.com/...122840511098876 - dołącz do grupy gry Magiczna Wieża[VX] na fb i śledź na bieżąco postęp prac nad projektem :P
 |
|
|
|
Agumon

Preferowany:

Ranga RM:

Pomógł: 53 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 515 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 16:13
|
|
|
|
| Cytat: | | Niestety widać, że mapy są robione na szybko |
Raczej na szybko to one nie są robione. Normalnie jak bym wstawiał na youtube to by ten filmik z pół godziny a tak to przyśpieszę go ze 6 - 7 razy i trwa 5-6 min xD
@Edit:
Nowy tutorial dodany. Zachęcam do oglądania |
|
Drawestien

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 21:41
|
|
|
|
10/10 Fajnie |
|
|
|
Yoroiookami
Omnomnomnom

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 21:45
|
|
|
|
Do tej pory najbardziej podobał mi się pałac :) tworzy wrażenie dużego klimatu w grze i jestem pewien że byłby świetną lokacją ładnie |
|
|
|
pitbulxdeaa

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 16:12
|
|
|
|
Dla mnie tutki są super od razu poprawiłem swój mapping (przynajmniej moim zdaniem) 10/10 ... mógłbyś zrobić tutek jak narysować mapke z statkiem a orzy okazji jak mogę dodawać title bo prubuje prubuje i... pliz o pomoc. xD |
|
|
|
Pagding

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 16:49
|
|
|
|
Świetne tutki. Najbardziej podobają mi się podziemia, poza tym nigdy nie wychodziło mi ich tworzenie, więc ten tut najbardziej z nich wszystkich mi pomoże. Pałac, który robi na tutaj furrorę też jest niczego sobie. Twórz dalej |
|
|
|
Agumon

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 18:16
|
|
|
|
| Nowe tutoriale dodane. Zachęcam do oglądania. |
|
Poster27

Preferowany:

Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 136 Skąd: że znowu
|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 18:34
|
|
|
|
Łoł, polana jest świetna 10++++++++++/10. I to przy wykorzystaniu standardowych Tilesetów. Ze ściekami jest trochę gorzej:
-Trochę za czysta woda, ale rozumiem, że normalne Tile nie pozwalają na takie "rarytasy" jak brudna woda, ale reszta jest ok. Za te dwa nowe tutki 10+++/10. |
|
|
|
Drawestien

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 20 Gru, 2010 13:51
|
|
|
|
Za wszystkie 9,5/10
Postarałeś się |
|
|
|
RATI

Preferowany:

|
Wysłany: Pon 20 Gru, 2010 22:24
|
|
|
|
| nadal popełniasz błąd z kolejnością, o którym wcześniej wspominałem. Postaraj się zmienić ten nawyk, a sam zobaczysz że efekt końcowy będzie lepszy. Poza tym to wciąż są wartościowe tutki dla nowicjuszy :) |
 |
|
|
|
Agumon

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 16:18
|
|
|
|
| Cytat: | | Postaraj się zmienić ten nawyk, a sam zobaczysz że efekt końcowy będzie lepszy. |
Już nie raz zmieniałem nawyk i mapki które powstawały były o wiele gorsze w więc nie zmienię moich nawyków xD |
|
cj2

Preferowany:

Ranga RM:

Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 261 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 13:10
|
|
|
|
Filmik 6 4:39 jaka to piosenka?
Tutoriale 9+/10 |
________________________ Porady dla twórców gier
Nie ma śniegu, a zgubiłem normalny avatar :I |
|
|
|
Czeliosss

Ranga RM:

Pomógł: 49 razy Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 661 Skąd: Wa-wa
|
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 14:40
|
|
|
|
| http://www.youtube.com/watch?v=qrOeGCJdZe4 |
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered...
...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered...
...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Nie pisać, bo nie odpiszę. |
|
|
|
|
|