Taaa, mam np. u potwora wĹÄ czone MM_ENEMY = "inimigo" i ok na mapie siÄ wyĹwietla tylko ze jak go "zabije" to dalej jest czerwona kulka -,- WHyy?:D
Help! Mi siÄ po wĹÄ czeniu testowej gry pojawia wiadomoĹÄ Ĺźe nie moĹźe znaleĹşÄ pliku bgmap, wiÄc zmieniam w folderze nazwÄ obrazka z bg_map na bgmap, wĹÄ czam testĂłwkÄ ponownie i jest czarny ekran. Po chwili pojawia siÄ Ĺźe ten skrypt "failed to create bit map" oraz Ĺźe
"Error on line 480" O co kaman? Nie kapuje tego... prawdziĹem tÄ linijkÄ, wyglÄ da tak:
Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty siÄ tu wziÄ ĹeĹ?
Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 11:14
Cytat:
roku
W tym,w ktĂłrym jÄ zamieĹcisz.Np.:jak zamieĹcisz dzisiaj,to w 2011.
Ach...Chodzi ci o RĂG?
bartek2940 zamieĹciĹ tam bardziej przetĹumaczony skrypt.Jest tam konfiguracja poĹoĹźenia.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 10:43
szczaw11, upewnij siÄ, Ĺźe dobrze wkleiĹeĹ skrypt. OprĂłcz tego masz jeszcze inne skrypty, ktĂłre coĹ wyĹwietlajÄ na mapie? MoĹźliwe, Ĺźe ktĂłryĹ nadpisuje HUD Mapy. SprĂłbuj przesunÄ Ä ten skrypt najbliĹźej Main, aby byĹ bezpoĹrednio nad Main pod resztÄ dodatkowych.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 52 Skąd: Lublin
Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 23:25
Mam problem z poĹoĹźeniem.
Linijka:
Kod:
MM_CORNER_VAR = 13 # Zmienna przechowujÄ ca poĹoĹźenie
Numer to id zmiennej, prawda? Ĺťeby mini-mapa byĹa w gĂłrnym prawym rogu powinienem ustawiÄ wartoĹÄ zmiennej na 2. Tylko wtedy mini-mapa nie pojawia siÄ.
JeĹźeli Ĺşle to rozumiem, piszcie!
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 15:20
Jaro, linijka w konfiguracji:
Kod:
MM_CORNER_VAR = 1 # VariĂĄvel que indica a posição do MM na tela
odpowiada za zmiennÄ kontrolujÄ cÄ naroĹźnik, w ktĂłrym ma siÄ wyĹwietlaÄ mapa. JeĹli chcesz, aby byĹ to gĂłrny prawy naroĹźnik, przyporzÄ dkuj zadeklarowanej powyĹźej zmiennej (czyli 1) wartoĹÄ 2.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 16:10
No mi dziaĹa. MoĹźe musisz odĹwieĹźyÄ mapÄ. SprĂłbuj wejĹÄ do menu i wyjĹÄ. Upewnij siÄ, Ĺźe uĹźyĹeĹ poprawnej zmiennej i czy nie uĹźywasz jej gdzieĹ indziej (moĹźe jÄ przypadkowo zmieniasz).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum