Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 127 Skąd: z Netaa !
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:03
Arkon2811 napisał/a:
Jestem w tym nowy a trochÄ siÄ napracowaĹem w tworzeni nowych przedmiotĂłw potworkĂłw itp.
moĹźna wszystko przenieĹÄ na angielskÄ wersje tak aby siÄ nie kolidowaĹo ze sobÄ ??
Arkon2811 sÄ dzÄ, Ĺźe jak masz folder z tÄ grÄ , i ĹciÄ gasz sobie wersjÄ ang.
to otwierasz plik z grÄ w ang. i powinno byÄ wszystko OK...
P.S.: Fajny Skrypt, moĹźe uĹźyjÄ!
________________________ PadĹ mi laptop ... wszystko, RPG Maker i projekty, wszystko siÄ skoĹczyĹo. Nie bawiÄ siÄ juĹź w RPGM'a, Zmieniam wizerunek.
Nowa strona, szukam tĹumaczy, edytorĂłw, korektorĂłw i HTMLowcĂłw ! :D
a skÄ d mam wiedziec jaka bron ma jakie ID? chodzi o to na ktorym miejscu jest w bazie danych? jeĹli tak to coĹ mi nie dziaĹa, bo jak naciskam z to mi nic sie nie dzieje :((((
Wysłany: Sro 09 Cze, 2010 13:54
Hmm mam pewien problem ze skryptem juĹź zmodyfikowanym przez Ayene. Czy skrypt pozwala tworzyÄ pancerze? W skrypcie wstawiĹem takÄ oto linijkÄ:
["i1", "i1", "z", "z", "z", "z", "a-1"]
Jednak w okienku tworzenia pojawia mi siÄ broĹ o ID 1 . Tworzy takĹźe siÄ ona zamiast pancerza o ID 1.
Wiele osĂłb powyĹźej pisaĹo posty lecz nie dostaĹy te osoby odpowiedzi. Wiec ja powtarzam pytanie bo sam nie wiem. Gdy juĹź dodam do craftingu wszystkie wymagane przedmioty to po prawej pokazuje siÄ okno z napisem Ĺźe udaĹo mi siÄ zrobiÄ ten przedmiot itp. oraz zdanie "Aby utworzyÄ przedmiot naciĹnij 'Z' ". Naciskam Z lecz nic to nie dajÄ. PrzeszukaĹem skrypt aby sprawdziÄ czy da siÄ zmieniÄ na inny klawisz lecz niestety nie znalazĹem. Dlatego zamieszczam tu pytanie poniewaĹź jest tu wiÄcej osĂłb znajÄ cych siÄ na tym . Z gĂłry dziÄki.
PS. Zapewne to wina posiadanego Blizz ABS wiÄc interesujÄ mnie jakoĹ zmiana skryptu tak aby siÄ jedno z drugim nie gryzĹo.
@EDIT
Ok, znalazlem rozwiÄ zanie - trzeba nacisnÄ Ä Shift zamiast Z... DziaĹa to przy Blizz ABS ale nie wiem czy przy innych tez.
________________________ Potrzebujesz oryginalnego RPG Maker'a XP? Napisz na PW! Sk8boarding 4 Live
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum