Ale jak dodaje to wtedy jak odpalam grÄ to nie dziaĹa gra i pisze Ĺźe rgss przestaĹ dziaĹaÄ :/ Ej a jak jest angielski to moĹźna spolszczyÄ go Ĺźeby chodziĹ tak samo jak angielski?
MĂłgĹby mi ktoĹ pomĂłc? Bo ja tak oprĂłcz Nowa gra, Wczytaj, WyjĹcie, to chciaĹbym mieÄ jeszcze opcje i autorzy. jeĹli ktoĹ pomoĹźe dam pomĂłgĹ. Z gĂłry dziÄks
________________________ OTHODZEM NIE LUBIEM!1PAAPA
ZrĂłb dodatkowe sceny (autorzy i opcje - zresztÄ po cholerÄ Ci opcje.. sporo z tym roboty, a skoro pytasz jak je dodaÄ to dĹuga droga jeszcze przed TobÄ ).
Potem dodaj te dwie rzeczy do menu (masz kilka tutĂłw jak dodawaÄ np. autorĂłw - opcje dodaj analogicznie i tylko zmieĹ wnÄtrze klasy tychĹźe), odĹwieĹźanie klas w pÄtli gĹĂłwnej i viola =p
A tak serio - wÄ tpiÄ, aby ktoĹ Ci zrobiĹ tak zaawansowane rzeczy jak opcje (a poradniki to autorĂłw masz na tym forum). JeĹli zaczynasz przygodÄ z RM to lepiej zrĂłb jakiĹ prosty projekt na start - moĹźe byÄ nawet w RTP. Nauczysz siÄ wielu poĹźytecznych rzeczy i bÄdziesz w stanie robiÄ bardziej zaawansowane projekty.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 421 Skąd: Reykjavik
Wysłany: Pon 19 Wrz, 2011 15:05
batista1230, mniemam, Ĺźe masz polskÄ wersje rpg makera tnz pirackÄ tzn. ktĂłra zawiera wiele bĹÄdĂłw. miÄdzy innymi ten, Ĺźe nie dziaĹa tu opcja wczytania. przykro mi. musisz posiadaÄ anglika :DDD
batista1230, mniemam, Ĺźe masz polskÄ wersje rpg makera tnz pirackÄ tzn. ktĂłra zawiera wiele bĹÄdĂłw. miÄdzy innymi ten, Ĺźe nie dziaĹa tu opcja wczytania. przykro mi. musisz posiadaÄ anglika :DDD
O co ci chodzi? Mi to niedziaĹa w angliku. Szkoda, niewarko pobieraÄ anglika i dobrze, Ĺźe go niemam.
Batista1230, NIEMUSIĹ POSIADAÄ ANGLIKA, bo to skandal!
W tym skrypcie znajdz linijkÄ (linijka 52):
Kod:
if FileTest.exist?("Save#{i+1}.rxdata")
i zmieĹ jÄ na:
Kod:
if FileTest.exist?("Save#{i+1}.sav")
Wszystko dziaĹa, bez zbÄdnego pobierania tego gĹupiego i bezwartoĹciowego anglika. Jak nadal niedziaĹa to napisz w komentarzu, lub sprawdz czy dobrze zrobiĹeĹ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum