Odrazu do rzeczy przejde, robimy mapke (koniecznie zapamietac jej ID), podpisujemy ją charakterystycznie (np. INTRO, START albo coś), nastepnie wchodzimy w edytor skryptów naciskamy Insert robiąc nowe miejsce dla skryptu i wklejamy ponizszy skrypt :
wchodzimy do MAIN i ustawiamy ze SCENE_TITLE na SCENE_INTRO
teraz ustawienie skryptu :
$game_map.setup(1) # id mapy
w miejsce jedynki wstawiamy ID mapy przeznaczonej dla Intra, po wykonaniu tej czynnosci przy właczeniu gry zamiast do ekranu tytułowego przeniesie nas na podaną mape, i wystarczy ze naniej zrobimy zdarzenia ktore beda przedstawiac intro a potem przekierowanie do Ekranu tytułowego
Ten skrypt nie jest mój. tylko go rozpowszechniam.
Co do tego obrazka... -.- Możesz sobie z edytować podpis... -.-
Ostatnio zmieniony przez CreeperCrisis Pią 10 Wrz, 2010 15:15, w całości zmieniany 3 razy
Jaka była pierwsza nazwa zanim się wpisało scene_intro ?Zacząłem zobic intro ale zrezygnowałem a teraz zapomniałem co tam było (14, Main) ?? Jak ktoś ma czas to niech napisze. plis.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sro 27 Paź, 2010 11:56
Shaker, musiałbyś zatem sprawdzić, czy skrypt nie dodaje jakiejś zmiennej globalnej (poprzedzonej znakiem "$") w klasie Scene_Title... może to być np. $ABS... itd.
jeśli tak, to należy ten fragment wstawić do skryptu w sekcji, która wgrywa zmienne globalne (create_game_objects). Oczywiście to tylko domysły. Możesz ewentualnie zhostować projekt i wysłać mi go na PW. Wówczas będę miała lepsze rozpoznanie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 85 Skąd: Nie pamiętam
Wysłany: Pią 05 Lis, 2010 23:51
Mi wyskakuje taki łoto błąd: Script 'Main' line 9: NameError occurred. uninitialized constat SCENE_INTRO
________________________ _________________
Jak kraść to milinony...
Jak ruchać to księżniczki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum