Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 127 Skąd: z Netaa !
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 13:03
Arkon2811 napisał/a:
Jestem w tym nowy a trochę się napracowałem w tworzeni nowych przedmiotów potworków itp.
można wszystko przenieść na angielską wersje tak aby się nie kolidowało ze sobą??
Arkon2811 sądzę, że jak masz folder z tą grą, i ściągasz sobie wersję ang.
to otwierasz plik z grą w ang. i powinno być wszystko OK...
P.S.: Fajny Skrypt, może użyję!
________________________ Padł mi laptop ... wszystko, RPG Maker i projekty, wszystko się skończyło. Nie bawię się już w RPGM'a, Zmieniam wizerunek.
Nowa strona, szukam tłumaczy, edytorów, korektorów i HTMLowców ! :D
a skąd mam wiedziec jaka bron ma jakie ID? chodzi o to na ktorym miejscu jest w bazie danych? jeśli tak to coś mi nie działa, bo jak naciskam z to mi nic sie nie dzieje :((((
Wysłany: Sro 09 Cze, 2010 13:54
Hmm mam pewien problem ze skryptem już zmodyfikowanym przez Ayene. Czy skrypt pozwala tworzyć pancerze? W skrypcie wstawiłem taką oto linijkę:
["i1", "i1", "z", "z", "z", "z", "a-1"]
Jednak w okienku tworzenia pojawia mi się broń o ID 1 . Tworzy także się ona zamiast pancerza o ID 1.
Wiele osób powyżej pisało posty lecz nie dostały te osoby odpowiedzi. Wiec ja powtarzam pytanie bo sam nie wiem. Gdy już dodam do craftingu wszystkie wymagane przedmioty to po prawej pokazuje się okno z napisem że udało mi się zrobić ten przedmiot itp. oraz zdanie "Aby utworzyć przedmiot naciśnij 'Z' ". Naciskam Z lecz nic to nie daję. Przeszukałem skrypt aby sprawdzić czy da się zmienić na inny klawisz lecz niestety nie znalazłem. Dlatego zamieszczam tu pytanie ponieważ jest tu więcej osób znających się na tym . Z góry dzięki.
PS. Zapewne to wina posiadanego Blizz ABS więc interesuję mnie jakoś zmiana skryptu tak aby się jedno z drugim nie gryzło.
@EDIT
Ok, znalazlem rozwiązanie - trzeba nacisnąć Shift zamiast Z... Działa to przy Blizz ABS ale nie wiem czy przy innych tez.
________________________ Potrzebujesz oryginalnego RPG Maker'a XP? Napisz na PW! Sk8boarding 4 Live
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum