OPIS - FABUŁA
Bohater o imieniu Adrin występuje w tej części jako japoński mag/ninja.
Żyje w mieście Trawenus. Nagle słychać odgłosy strzałów. Jego dom staje
w płomieniach. Jego ojca zabierają straże, a on uciekając trafia do szkoły.
Poznaje tam przepiękną dziewczynę o imieniu Ni, w której się zakochuje.
Okazuje się, że jest ona zaangażowana w jakąś misję w związku z
"planem ostatecznym". Adrin dowiaduje się o tym przypadkiem i
w szkole znajduje tajemniczy pokój. Co się tam wydarzy?
SCREENY
Spoiler:
Początek gry...
Dom bohatera
Moment poznania Ni
SCREENY NIE ROBIĄ WIELKIEGO WRAŻENIA - WIEM... MAPKAMI
ZAJMĘ SIĘ W TRAKCIE. DZIŚ WSTAWIĘ ULEPSZONE MAPKI.
BOHATER
Adrin jest zwykłym przeciętnym człowiekiem, który po prostu ratuje
świat. Jest skromny, lecz czasami wybucha i nie da się go powstrzymać.
Marzy o pięknej dziewczynie, lecz "nie ma na to czasu".
Jest urodzonym aktorem - umie świetnie poradzić sobie w roli kogoś innego.
SKRYPTY
=MOG HUD Equip V1.1 VX
Autor XP: Moghunter
Przełożone na VX przez Ayene=
=HP/MP PRZECIWNIKÓW POPRAWIONE PRZEZ OZZMA
Autor: Jens009=
Mog Basic Menu Plus V 1.0 By Moghunter korekta SaE
"Recover HP/MP/States when Level Up" by Woratana
Rozszerzona bitmapa(TRGSSX)
Autor: KGC
Tłumaczenie i poprawki: Ayene
DEMO
Są to dopiero początki. Demo pojawi się w środku tego tygodnia.
Grę ukończę nie wiadomo kiedy, lecz staram się bardzo, ponieważ...
Kroniki Czasu
Po waszych uwagach staram się, aby wyszło to dobrze. W mapkach pomaga mi
mój przyjaciel. Zdarzenia staram się robić profesjonalnie. Nie zawsze coś wychodzi,
lecz mój wspomniany wcześniej kumpel(Bartek), którego niedawno wtajemniczyłem w
RPG Makera, zawsze pomoże mi przetestować grę.
STOPIEŃ UKOŃCZENIA GRY
Zdarzenia - 1,6%
Muzyka - 34%
Skrypty - około 30%
Mapki - około 3%
Ogółem - około 5% ukończenia gry
GRAFIKI
Zestaw "RPG Materials Samurai" by ???
Reszta grafik podstawowa.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 12:49
Mapy- .Te domy mają ściany tak wysokie,że upchnął byś w tych domach nawet 20 słoni.A pusto tam,że hej!Zrobisz mi taka pustynię?
Skrypty-naszukałeś się...Standardowy BS zrobił na mnie wrażenie tylko w WA2.
Grafika-Samurai RTP,RTP i...tyle.
Interpunkcja w ostatnim screenie.Istnieje taki znak jak kropka,stawiasz go znajdując znak:.,który jest nad spacją.
No brawo... Mówiłem, że to początek, spokojnie, będzie wszystko czego oczekujecie. Grę zacząłem robić wczoraj, zdarzenia mam lepsze, lecz mapki, już mówiłem, że nie mam za dobrych mapek. Jak się postaram to zrobię lepsze. Jest to moja droga robienia gry. Pierw zdarzenia, potem mapki. Wy macie może inne sposoby na robienie gier. Ja mam taki i proszę was o uszanowanie mojej drogi robienia gry. Co do skryptów, to nie całość gry... Równie dobrze mógłbym zrobić tą grę bez skryptów...
@EDIT
Napisałeś o wysokości ścian budynków. No sorry... Widziałeś gościu choćby Green Levithan Code IV-II? Ściany... muszą być takie wysokie inaczej sieczka. No nie mów, że zrobiłbyś takie ściany:
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2011 Posty: 35 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 15:35
Jedyna rzecz która mi się podoba to Facesety.
Dopracuj fabułę.
Popraw mapy ściany mają wysokość 2 kratki a nie 3 jak w twoich mapach
Pusto dodaj coś jakieś dywany stoły wszystko na kątach stoi
Mapki trochę pustawe i kanciaste.
Fabuła daje radę.
Mówisz że masz 5% ukończonej gry, a już demo ? 15 minutowe ?
Weź i popracuj, to może zrobisz uber-pro grę
Jedyne mari1002, co zrobiłeś dobrego dla świata to -to że nie wydałeś jeszcze dema.
Fabuła.... Od kiedy to ,gdy widzę palący się dom , to uciekam do szkoły?
(Apropo Ojca pojmała straż za złe parkowanie, a matka robiła w tym czasie zakupy w tesco...)
I od kiedy dziewczynki werbowane są planu 'ostatecznego', po czym ni stąd ni zowąd bohater odnajduje 'tajemniczy pooookój' ... Jakie to straszne .
O mapkach wypowiadać się nie będe- po prostu powiem tak " Widać co widać".
KURDE MÓWIĘ WAM, ŻE PIERW ZDARZENIA POTEM MAPKI, A WY K**** NIE CZYTACIE TEGO... DOBRA! CZŁOWIEKA ZROZUMIEĆ NIE POTRAFICIE! PRZYJMIJCIE TO DO SIEBIE! JESTEŚCIE NOOBY I TYLE! NARKA! KASUJE KONTO I NIGDY SIĘ TU NIE ZAREJESTRUJĘ!
Stary, wrzuć na luz... Rób mniejsze mapki, dopracuj fabułę... Wrzucasz tu projekt, więc licz się z krytyką. Nie oczekuj komentarzy w stylu "Super gra!!! Przezajedwabista!!! Mapki wspaniałe!!! Te ściany wysokości wieżowca są prze!!! A ta przestrzeń!!! Można się poczuć wolnym!!!".
Mapy rób mniejsze, dawaj więcej ale mniej. Już tłumaczę.
Więcej ozdób, wypełniaczy.
Mniej pustej przestrzeni.
Mniej klonowanych rzeczy.
Wysokośc ścian? Dwie kratki to optymalny rozmiar. Trzy dla wielkich sal. I dziel budynki na pokoje, bo na drugim screenie miał być chyba dom, a wyszedł magazyno-kuchnio-sypialnio-biblioteko-salon. Pierwszy screen - za mała mapka. Niepotrzebna czerń wokół, poza tym - PUSTO.
Trzeci screen? Puuusto... Jednooolicie... Bezpłciooowo... Takie o. Bo tak. No mapka. Pusto. Ot.
Fabuła? Dopracuj to. Strażnicy po prostu przychodzą po jego ojca, bo mieli taką zachciankę. A dom podpalają, bo brzydka boazeria była. No a chłopak ucieka do szkoły, chyba obcej zresztą, bo poznaje tam dziewczynę. No wybacz, ale ja nie leciałbym do nieznanej szkoły, gdyby ktos zaatakował moją rodzinę o.O
Dziewczyna jest. Zakochuje sie w niej. Ona bierze udział w planie ostatecznym, no ok. On znajduje pokój, którego nie powinien był znaleźć (HP i Komnata Tajemnic?). Jestem w stanie przewidzieć dalszy ciąg wątku miłosnego... Odkryje, że ktoś zły stoi za atakiem na jego dom i za Planem OStatecznym, posługuje się tą dziewczyną, on będzie ją uważał za zdrajczynię/będzie chciał ją ocalić, ona odmówi wykonania planu ostatecznego, będą żyć razem długo i szcześliwie... Chlip... Stare dobre ecchi z fabułą mi się przypomniały...
Cytat:
Adrin jest zwykłym przeciętnym człowiekiem, który po prostu ratuje
A to mnie rozwaliło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum