...jednak maĹo dobrych gier powstaje w RM i ja liczÄ na dobrÄ grÄ. INRE wziÄ Ĺ do gry aĹź 3 testerĂłw wiÄc mam nadziejÄ, Ĺźe nie bÄdzie bĹÄdĂłw.
________________________ ignorowani: master miller; Han Solo; Justin Biber
ToÄ to sama Ĺmietanka test-fachu: Finwe, Zazombik, Nexis... W Ĺźadnym razie nie moĹźe byÄ bĹÄdĂłw. To bÄdzie HIT... ale bardziej TESCO
Nie no co ty, bĹÄ d bÄdzie wywalaĹ co 30 sekund i w ogĂłle zapowiada siÄ hiper gniot - od razu wezwijcie Angiusa...
Racja. Finwe, Nexis, Zazombik nie powinni siÄ braÄ za testowanie jak nie umieÄ. Najprawdopodobniej jak Lartarin nie przetestuje to gra nie pĂłjdzie INRE dopisz Lartarin do testerĂłw bo inaczej gniot bÄdzie...
________________________ ignorowani: master miller; Han Solo; Justin Biber
Jak dobrze, Ĺźe ty w tej kwestii nic nie dziaĹasz, bo i tak juĹź mamy poziom jaki Ăłw testerzy zaprezentowali na UT3 + (ewentualnie) ty = katastrofa (albo gorÄ czka ) A teraz bierz siÄ za robienie wĹasnej gry i nie bluĹşnij wiÄcej. Ĺťeby nie robiÄ offa, ktĂłry zrobiĹeĹ ty napiszÄ, Ĺźe gra pod Ĺźadnym wzglÄdem nie przedstawia dla mnie wartoĹci "jako takiej". Niemniej jednak powodzenia w doborze wspĂłĹpracownikĂłw, bo sam bo$$ projektu wydaje siÄ byÄ solidny.
Äuzzzz ^^
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 08:47
W porzÄ dku *Solo Lee*, rozumiem rozgoryczenie. Faktycznie niektĂłre sĹowa nie powinny tutaj paĹÄ, zwĹaszcza Ĺźe wszelkie dyskusje powinny dotyczyÄ wyĹÄ cznie przedmiotowej gry "Kruk". Niepotrzebnie jednak siÄgasz do oskarĹźeĹ o rzekomÄ stronniczoĹÄ Nhadali. Nie kaĹźdy musi dostrzegaÄ nawiÄ zania do Twojego "nieoddania pracy na UT3". Aby nie rozgorzaĹa na nowo niepotrzebna dyskusja, sugerujÄ (powielajÄ c sĹowa Nhadali), aby rozwiÄ zania tej sytuacji szukaÄ poza forum.
Co do gry.
Jestem ciekawa perfidii gĹĂłwnego bohatera. Z pyskatymi i pewnymi siebie postaciami miaĹam juĹź do czynienia, ale z perfidnymi chyba jeszcze nie. Do tego interesuje mnie sposĂłb wykorzystania skryptĂłw Shanghaia. Poczekam i na pewno zagram.
Pozdrawiam.
Prace zwalniajÄ z powodu braku czasu, a czasami braku chÄci.
Jest jednak kilka zmian (screeny w pierwszym poĹcie wĹaĹciwie nieaktualne).
-PopracowaĹem nad klimatem, zastosowaĹem fogi, efekty Ĺwietlne, miejscami przyciemnienie i odwaĹźniej zmieniona barwa ekranu, nieco muzykÄ teĹź zmieniĹem.
-W menu gĹĂłwnym zmieniĹem graficznie napisy NOWA GRA, WCZYTAJ, KONIEC.
ProszÄ o edycjÄ pierwszego posta i przeniesienie do odpowiedniego dziaĹu.
Do edycji:
Spoiler:
Informacje OgĂłlne
Wersja RM: RPG Maker VX
Gatunek: Przygodowa gra akcji z elementami RPG
Przewidywany czas gry: 2h
PostÄp projektu: 100%
Termin ukoĹczenia: 29.08.2012
Skrypty
PR ABS 2 by Coders
PlayerPlus by SojaBird
Ultimate shadow remover - http://rmvx.gameclover.com
Requiem Upgrade by Requiem
Recover HP/MP/States when Level Up by Woratana
Credits by MiDas Mike - poprawka by Zazombik
WybĂłr WielkoĹci Ekranu
Animacja ikony zĹota w Menu by Ayene
SHOW THE MAP NAME - REVOLUTION MODE – by Ramiro (Holy_wyvern, ramiazul)
Onidsouza Jump System by Onidsouza
Menu Jednoosobowe by Matheus2
NMS - Neo Message System 3.0 Beta by Woratana
Hookshot by OriginalWij
Digioso Weapon Upgrades by Digioso
Chest Item Pop-Up by OriginalWij
Zmiana czcionki domyĹlnej by TagTeam
Minigame Input Match by Shanghai
Minigame Button Mash by Shanghai
Minigame Bull's Eye by Shanghai
Nowy ekran tytuĹowy by Parasite
Fog by Moghunter
Dynamic Lighting v1.5 by Marc
Player Vignette v1.0 by Marc
Muzyka i DĹşwiÄki
Baldur’s Gate
Baldur’s Gate: Dark Alliance
Baldur’s Gate II – Shadows Of Amn
Arcanum
The Elder Scrolls III: Morrowind
Gothic II
Shadow Man
Dungeon Hunter
WiedĹşmin
Dungeon Siege
World of Goo
Fable: The Lost Chapters
Dragon Ball Z: Legacy of Goku 2
Golden Sun
The Elder Scrolls II: Daggerfall
Chrono Cross
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sro 29 Sie, 2012 15:54
Dziwne, nie mogÄ przejĹÄ misji z wiedĹşmÄ . Ruszam do jaskini, wyciÄ gam przedmiot ze skrzynki, ale dalej odpowiada mi, Ĺźe mam wykonaÄ zadanie. Jest coĹ ponadto, co przez gĹupotÄ przeoczyĹam? Mam spore problemy w poruszaniu siÄ po jaskini, na moim lapku prawie nic nie widzÄ.
Nie zdarzylem jeszcze pograc. Doszedlem do katakumb gdzie ubijam nieumarlych. Ale ocenie co zauwazylem.
Fabula: swietnie zbudowana, a postac wiarygodna! Malo takich gier jest. Wiecej jeszcze nie moge powiedziec.
Klimat: te efekty swietlne + muzyka to naprawde cos. Nauczylem sie tez od cb ze przyda mi sie BGS. Tyle dzwiekow i interakcji!
Mapki: zacne. Jedynie podgrodzie mi ciut nie odpowiada (nie przyzwyczajony do tile z RmVx) a to juz tylko moj gust.
Walki: nie lubie ABS'sow, ale tutaj jest niezly. Przy odrobinie cierpliwosci (i czasu) z kazdej walki mozna wyjsc prawie bez szfanku( jednak trzeba sie na skakac i caly czas ruszac).
Nie pasi mi tylko to ze moge deptac kury chyba ze efekt byl zamierzony. Wtedy zwracam honor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum